Popular Posts

Total Pageviews

Beri komen anda tentang Blogspot PPTK

Wednesday, April 22, 2009

PPTK DI HUJUNG MINGGU......

Antara jaguh badminton PPTK

Deretan "Jaguh Kampong" PPTK bersedia
untuk di lelong

Riduan (berbaju puteh)...lagi jauh kelihatan
macam Lin Dan tapi dah dekat tak ubah
macam Md Jan
Cikgu Ibrahim (kanan) turut
mempamerkan skilnya

Puteri UMNO PPTK berpasangan
dengan jaguh kampong (Azmi)


Mempunyai kesihatan yang sempurna bukan sahaja akan meningkatkan kualiti hidup malah ia akan melahirkan individu yang dapat membantu membangunkan masyarakat dan negara. Untuk memiliki kesihatan yang baik ia banyak bergantung kepada gaya hidup seseorang. Selain menjaga pemakanan, aktiviti riadah seringkali dihubungkait dengan kesihatan.
PPTK sebuah badan NGO yang mula berkembang mekar khususnya di kawasan Kampong Lapan, Bachang, Melaka tidak lupa memastikan kesihatan ahli-ahlinya berada ditahap yang terbaik. Justeru, untuk mencapai matlamat ini, satu aktiviti tetap telah diadakan pada setiap hujung minggu iaitu permainan badminton.
Gelanggang badminton Lorong Pandan telah dijadikan lokasi tetap permainan badminton oleh ahli persatuan pada setiap hari Sabtu malam Ahad mulai jam 9.00 malam hingga jam 11.00 malam. Bagi menampung bayaran sewa gelanggang dan bola badminton, setiap ahli dikenakan bayaran yuran bulanan sebanyak RM 20.00 seorang.
Kepada ahli-ahli persatuan yang berminat untuk turut serta di dalam permainan badminton ini, tuan/puan dijemput hadir pada hari dan waktu yang tersebut di atas.
'ANDA SIHAT, KELUARGA BAHAGIA'
berita dan photo oleh : hj yusof omar (bendahari pptk)No comments:

Post a Comment