Popular Posts

Total Pageviews

Beri komen anda tentang Blogspot PPTK

Monday, May 3, 2010

AKHIRNYA IMPIAN MENJADI KENYATAAN!!!


Sabau je le aku tengok si mamat yg tengah sign tu
Pengerusi PPTK...serius nampak....
sabau bang!!

Tanggal 3 Mei 2010, merupakan tarikh 'keramat' bagi Penduduk Taman Kesidang, Kampung Lapan, Melaka. Pada tarikh ini dengan rasminya sebuah dewan yang diidamkan oleh semua penduduk telah diserahkan oleh pihak Jabatan Kerja Raya, Melaka kepada Pengerusi Persatuan Penduduk Tmn Kesidang, En Roslan Md Nor yang mewakili penduduk. Majlis penyerahan pada jam 10.00 pagi turut disaksikan oleh beberapa kakitangan JKR, kontraktor dan Ajk PPTK.

Dewan yang berharga RM 500,000.00 telah mencatitkan episod suka duka bagi penduduk Tmn Kesidang khususnya Ajk PPTK sejak dari pengambilan tanah hinggalah projek pembinaannya dimulakan. Walaubagaimanapun, dengan berkat kesabaran dan doa dari semua penduduk, akhirnya sebuah dewan yang menjadi tanda mercu baru dan kebanggaan penduduk Tmn Kesidang telah berjaya didirikan dengan megahnya.

Didirikan di atas sebahagian dari padang permainan kanak-kanak, dewan ini kelak akan memberi kemudahan kepada penduduk setempat untuk menjalankan aktiviti seperti mengadakan majlis perkahwinan, permainan badminton dan sebagainya.

Kepada semua penduduk Tmn Kesidang, saya menyeru agar tuan/puan dapat bersama-sama memantau keselamatan Dewan PPTK demi untuk kebaikan kita bersama.

foto dan berita oleh : hj yusof omar (bendahari pptk)

No comments:

Post a Comment